Vierailut Aspa-kodeissa korona-aikana

Aurinko paistaa kukan terälehtien välistä.

Koronatilanne vaatii meiltä edelleen erityishuomiota. Asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuus on meille tärkeä asia.

Koronaviruksen tartuntariski on erilainen eri puolilla maata. Tästä syystä läheisten ja omaisten vierailut Aspa-kodeissa järjestetään pääsääntöisesti alueellisten ohjeiden ja Aspa Palveluiden toimintaohjeiden mukaisesti.

Oman paikkakunnan vierailutilanteen voit tarkistaa Aspa-kodin henkilökunnalta. Vierailusta on hyvä sopia aina etukäteen, jotta saamme sen toteutettua turvallisesti ja sujuvasti.

Asiakkaidemme vierailut ja lomat

Ympärivuorokautisessa asumispalvelussa emme suosittele tiheästi toteutuvia asiakkaidemme vierailuja Aspa-kodin ulkopuolelle. Kun asukas lähtee vierailulle, lähdöstä ja paluusta on tärkeää edelleen sopia etukäteen Aspa-kodin henkilökunnan kanssa. Omaan asuntoon paluuseen liittyvät asiat kannattaa nekin edelleen suunnitella huolellisesti ja huomioida Aspa-kodin muut asukkaat.

Läheisiä voi tavata ohjeet huomioiden

Ympärivuorokautisissa asumispalveluyksiköissä pyrimme järjestämään tapaamisia ensisijaisesti asukkaiden päivärytmiin kuuluvan ulkoilun yhteyteen. Henkilökunnan läsnäolo on usein välttämätöntä asukkaan liikkumisavun vuoksi.

Suosittelemme edelleen tapaamisia ensisijaisesti ulkona. Sisätiloissa vierailut vain välttämättömissä tilanteissa. Yhteydenpito on mahdollista myös puhelimella ja videoyhteydellä.

Sisätiloissa tapahtuvat vierailut olemme rajanneet asiakkaan omassa asunnossa tai muussa turvallisessa tilassa toteutettaviksi. Sisätiloissa vieraillaan kuitenkin vain välttämättömissä tilanteissa. Näin voimme yhdessä turvata Aspa-kodin asukkaiden turvallisen elämän.

Ohjeita vierailuihin

Vierailijoilta edellytetään ehdottomasti hygieniaohjeiden noudattamista. Aspa-kodin sisätiloihin ei voi tulla eikä siellä voi liikkua ilman suu-nenäsuojainta.

Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. Tapaamista ei valitettavasti voida järjestää, jos asiakkaalla tai omaisella on mitään koronaan liitettyjä oireita. Tapaamisesta sovitaan aina etukäteen. Annamme vierailijoille ohjeet turvalliseen vierailuun ennen vierailua. Tapaamista asiakkaamme kanssa suosittelemme samanaikaisesti 1-3 läheiselle kerrallaan.

  • Ota yhteyttä Aspa-kotiin ja sovi vierailuajasta ja vierailun toteuttamisesta henkilökunnan kanssa etukäteen.
  • Säilytä tapaamisessa riittävä turvaväli (1-2 m) ja vältä lähikontaktia kuten halaamista ja koskettamista.
  • Käytä aina suu-nenäsuojainta, vaikka olisit itse saanut kaksi rokotetta.
  • Varaa mukaan oma suu-nenäsuojain. Henkilökuntamme ohjaa sinua tarvittaessa suojaimen käytössä, kuten muissakin turvallisuuteen liittyvissä asioissa.  

Kiitos yhteistyöstä asiakkaidemme, heidän läheistensä sekä työntekijöidemme turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi.

Turvallista kevättä!

Terveisin,
Aspa-kotien henkilökunta