Suuri ilo lemmikeistä

Aspa-säätiön vuokralaisilla on mahdollisuus pitää lemmikkieläimiä. Vuokralaisemme Suvi kirjoittaa siitä, miten paljon iloa karvakavereista voi saada.

Kissan tassut pedin reunalla.

Aspan-kodissani on vieraillut vuosien varrella useita kissavieraita ja koirakavereita. On onni että on ystäviä, mutta tuplaonni on että heillä on lemmikkejä. Joita lainaan… Tai no, hoidan muutaman kerran vuodessa. Isäntäväen lomien aikana ystävieni tassumafiat ovat kuin omiani. Kuulen heistä puheluiden, viestien ja vierailujen lomassa.

Tänä kesänä kissavieraaksi saapuu Kismetti, tuttavallisemmin “Kiss-mee”. Kismetti on hyvin hoidettu 13-vuotias kollikissa joka on hyväksynyt asuntoni ja pitää lasipöydälläni loikoilusta. Olen hoitanut Kismettiä monesti vuosien varrella ja tuntenut sen pennusta asti. Koirakavereista taas luokseni saapuu Lydia ja Sulo. Sekarotuisia koirulaisia kummatkin ja ah-niin ihania.

Läpihuutojuttu lemmikin hankkiminen ei ole. Kaikki vuokranantajat eivät hyväksy lemmikkejä ollenkaan asuntoihinsa. Aspa on toista maata. Aspalle myös karvakaverit ovat tervetulleita.

Kaikki vuokranantajat eivät hyväksy lemmikkejä ollenkaan asuntoihinsa. Aspalle myös karvakaverit ovat tervetulleita.

Punaturkkinen kissa.

Lemmikin pitämisessä ja hoitamisessa on paljon vastuuta mutta myös mittaamattomia onnen hetkiä. Ihmisen velvollisuus on taata lemmikilleen hyvä elämä alusta loppuun saakka. Lemmikit taasen hoitavat omistajiaan päivittäin kohti parempaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Kissan rauhoittava kehräys alentaa tutkitusti ihmisillä jopa verenpainetta. Kaiken tämän lisäksi saat lemmikiltäsi kaupan päälle vilpittömän ystävyyden. Ja se on parasta se!

Lemmikin kanssa touhuilu ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa.

Tassua heiluttaen
Suvi, Lydia, Sulo ja Kismetti
Kirjoittaja on Aspa-säätiön vuokralainen