Opiskelijana Aspa Palveluilla

Sosionomiopiskelija Eeva Ahosen viimeinen harjoittelu on meneillään Porin Aspa-koti Valtissa. Vastaanotto on ollut lämmin ja myönteinen.

Olen valmistumassa ensi keväänä sosionomiksi ja viimeinen harjoitteluni on meneillään täällä Porin Aspa-koti Valtissa. Jakso on kestoltaan noin kolmen kuukauden mittainen, joten syksy vietetäänkin tiiviisti täällä, uutta oppien. Aspa kokonaisuudessaan on ollut minulle uusi tuttavuus. Kuulin Aspasta opiskelutoveriltani, jolla oli positiivinen kokemus aikaisemmalta harjoittelujaksoltaan Aspa-koti Nahkurista. Tämä positiivinen kokemus sai opiskelijatoverini hakemaan uudelleen Aspalle harjoitteluun ja innosti myös minut mukaan. Onkin hienoa olla yhdessä oppimassa uutta ja jakaa oppimiskokemuksia toisen kanssa.

"On ollut ilo huomata, että täällä ollaan kiinnostuneita myös opiskelijan ajatuksista ja mielipiteistä."

Vastaanotto on ollut lämmin ja myönteinen. Työyhteisö on avoin ja keskusteleva. On ollut ilo huomata, että täällä ollaan kiinnostuneita myös opiskelijan ajatuksista ja mielipiteistä.  Jokainen työntekijä on ollut valmis kertomaan ja opettamaan Aspan toimintatavoista. Ja vaikka työyhteisössä on myös tuoreita kasvoja, tiimi vaikuttaa hitsautuneen hyvin yhteen. Asiakkaat ja heidän toimintatapansa halutaan tuntea hyvin ja sen eteen ollaan valmiita näkemään vaivaa. Aspa on turvallinen ja kehittämismyönteinen ympäristö. Kehittäminen onkin tämän viimeisen harjoittelun keskiössä ja siihen peilaten koen olevani oikeassa paikassa.

"Aspa on turvallinen ja kehittämismyönteinen ympäristö."

Myös asiakkaat ovat ottaneet minut hienosti vastaan. Heidän kanssaan on ollut mukavia yhteisiä hetkiä ja se on tietenkin parasta tällä jaksolla. Odotankin innolla vielä lukuisia hienoja ja opettavaisia kohtaamisia heidän kanssaan.

Eeva Ahonen, sosionomiopiskelija, Diak