Toimittajasta ohjaajaksi Aspa-kotiin – uusi ura tuntuu suurelta kunnialta

Tanja Virkkunen.

Tanja Virkkunen on aina haaveillut hoitoalasta, ja uusi työ oli unelmien täyttymys. Pohjoinen elämäntapa rytmittää arkea Enontekiön Aspa-koti Riekonmarjassa.

Tanja Virkkunen työskenteli aiemmin toimittajana paikallislehdessä 13 vuoden ajan. Työ päättyi, kun lehden henkilöstöä vähennettiin. ”Olen aina haaveillut hoitoalasta, ja työttömäksi jäätyäni oli itsestään selvää, että hakeudun opiskelemaan alaa”, hän kertoo.  

Tanja suoritti lähihoitajan opinnot ammattiopisto Lappiassa Muoniossa. Aspa-koti Riekonmarja tuli tutuksi opintoihin liittyvän työharjoittelun kautta. ”Työharjoitteluni ensimmäisen työvuoron jälkeen tiesin, että tulevaisuudessa haluan tehdä tätä erityistä työtä näiden erityisten ihmisten parissa,” hän sanoo. 

Kun Tanja sai opintojensa loppusuoralla vakituisen paikan Riekonmarjasta, se oli hänelle unelmien täyttymys. Valmistujaisia juhlittiin elokuussa 2021. 

Asiakas on työpäivän tärkein henkilö 

Tanja kuvailee työtä Riekonmarjassa monipuoliseksi, kehittäväksi ja sopivasti haastavaksi. Työ on melko itsenäistä, mutta koskaan ei yksinäistä. Riekonmarjassa hän saa työskennellä osana ammattitaitoista tiimiä. Jokainen ohjaaja tekee työtä vahvalla ammattitaidolla ja suurella sydämellä.  

”Asiakkaamme, työpäiviemme tärkeimmät henkilöt, ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja meillä on ilo tukea heitä heidän arjessaan”, Tanja Virkkunen kertoo. 

Työ Aspa-koti Riekonmarjassa on asiakaslähtöistä ja pohjoinen elämäntapa rytmittää arkea. Välillä työtä tehdään pilkkiavannon äärellä, toisinaan taas marjametsällä – Lapin luonto on elämässä merkityksellisessä roolissa.  

”Työ Aspassa on ihmisen hommaa. On suuri kunnia saada tukea ja ohjata, hoitaa ja hoivata, olla ihminen ihmiselle.”