Tykkään olla kesällä töissä!

Kuvassa Riina sekä kaksi koiraa.

Riina Rautiainen käveli monta vuotta Sauvossa sijaitsevan Aspa-koti Sopukan ohi koiria kävelyttäessään. Riina kaipasi opiskeluidensa ohelle keikkatöitä ja huomasi, että Sopukkaan haettiin kesätyöntekijää. Hän laittoi viestiä Aspa-kodin johtajalle ja sai paikan.

Perehdytys Sopukassa sujui todella hyvin, ja Riina sai tehdä perehdytysvuoroja ohjaajan rinnalla.

Työ asumispalveluissa oli hänelle jo tuttua, sillä Riinalla oli taustalla lähihoitajan ja kehitysvamma-alan ammattitutkinto. Nyt Riina opiskeli kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkintoa, erikoistuen työvalmennuksen osaamisalaan.

Keikkailua jo ennen kesätöitä

Riina sai aloittaa työt jo ennen varsinaista kesätyötä. Hän sai tehdä keikkavuoroja opiskeluidensa ohessa. Vaikka työ asumispalvelujen parissa oli jo ennestään tuttua, ero oli siinä, että Riina oli aiemmin tehnyt ainoastaan kolmivuorotyötä. Nyt Sopukassa tehtiin töitä vain kahdessa vuorossa.

Töiden alkaessa erityisesti asiakkaat ja työyhteisö tekivät Riinaan vaikutuksen jo perehdytysvaiheessa. Hän koki heti ensimmäisten päivien aikana, että tämä oli se paikka, jonne hän halusi tulla töihin. Parhaat hetket kesätöissä koettiin asiakkaiden kanssa, olivatpa ne sitten arkisia kohtaamisia tai yhteisiä retkiä.

Tervetuliaispaketti uusille työntekijöille

Aspassa uudet kesätyöntekijät saavat tervetuliaispaketin, mikä teki Riinaan vaikutuksen. Tämä pieni ele jäi lämpimästi mieleen, sillä hän ei aiemmissa työpaikoissa vastaavaa ollut kokenut. Vaikka Riina työskenteleekin tällä hetkellä Sauvon kunnalla, hän ei ole unohtanut Sopukkaa. Aika ajoin hän palaa tekemään keikkatöitä, jonne hän on aina tervetullut takaisin.

”Kesällä on mukava olla töissä! Kaikki ovat lomalla ja asiakkaatkin ovat lomalla. Yhdessä voi rennommin puuhata kaikenlaista yhdessä,” Riina kuvailee kesää Sopukassa.  

Teksti: Emilia Lindgren