Yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Vantaa

Aspa-koti Perhoslehto

Aspa-koti Perhoslehto sijaitsee omakotitalossa Vantaalla.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Anu Hakamaa
anu.hakamaa@aspa.fi
040 527 7325

Aspa-koti Perhoslehto
Lauhatie 17 A
01300 Vantaa
040 500 1910 (vain tekstiviestit ja WhatsApp)
viittomakieliset@aspa.fi

Aspa-koti Perhoslehto tarjoaa viittomakielisille kuuroille ja huonokuuloisille asiakkaille yhteisöllistä asumista, tuettua asumista ja henkilökohtaista apua pääkaupunkiseudulla ja naapurikunnissa.

Vantaalla sijaitseva Aspa-koti Perhoslehto tarjoaa pääkaupunkiseudulla ja naapurikunnissa asuville asiakkailleen tuettua asumista, yhteisöllistä asumista, asumisvalmennusta, ryhmätoimintaa, kotipalvelua sekä omaishoidon lomitusta viittomakielisille asiakkaille. Uutena palveluna tarjoamme viittomakielistä etäpalveluohjausta.

Meidän kauttamme voit saada myös asumisvalmennusta omaan kotiisi tai henkilökohtaisen avustajan, joka osaa viittomakieltä.

Räätälöimme palvelujamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Olemme asiakkaan rinnallakulkijoita myös haastavissa asiointitilanteissa, joissa asiakas tarvitsee tukea.

Tutustu videolta Perhoslehdon toimintaan.

Viittomakielentaitoinen henkilöstö

Perhoslehdon henkilökunta hallitsee viittomakielen ja viittomakielisen kulttuurin. Meillä on pitkä kokemus eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden tukemisesta ja ohjaamisesta.

Aspa-koti Perhoslehdon asumispalveluita on saatavilla arkisin klo 8.00-18.00 ja viikonloppuisin sekä pyhinä klo 9.00-17.00.

Viittomakielistä ryhmätoimintaa

Perhoslehdon asiakkaat voivat osallistua ryhmätoimintaan keskiviikkoisin ja perjantaisin. Ryhmätoiminta on tärkeä omakielinen sosiaalinen tapahtuma viittomakielisille asiakkaillemme. Tapaamisissa jaetaan tietoa esimerkiksi viittomakielisiä henkilöitä koskevista uutisista ja tapahtumista. Ryhmätoimintaa suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Asiakkaat asuvat omissa kodeissaan pääkaupunkiseudulla ja naapurikunnissa

Autamme asiakkaitamme pärjäämään omissa kodeissaan. Jos asiakkaallamme ei ole asuntoa, avustamme häntä sen hakemisessa. Voit esimerkiksi hakea vuokra-asuntoa Aspa-säätiöltä.

Yhteistilat sijaitsevat Vantaalla

Aspa-koti Perhoslehdon henkilökunnan toimitilat ja asiakkaiden ryhmätoimintaa varten tarkoitetut viihtyisät yhteistilat sijaitsevat rivitalohuoneistossa Tikkurilan kupeessa, Vantaan Viertolassa. Yhteistiloissa on tilava keittiö, viihtyisä olohuone, sauna ja oma piha asiakkaiden yhteistä ajanviettoa varten.

Miten asiakkaaksi?

Ennen kuin voit saada asumispalveluja Aspa-koti Perhoslehdosta, sinun pitää saada päätös palveluiden alkamisesta hyvinvointialueesi sosiaalityöntekijältä. Ota yhteyttä hyvinvointialueesi sosiaalityöntekijään tai laadi palveluhakemus, jonka lähetät sosiaalityöntekijälle. Ohjeet palvelun hakuun löydät oman hyvinvointialueesi verkkosivuilta. Tarvittaessa voit pyytää apua esimerkiksi Kuurojen Liiton aluesihteereiltä tai seurakunnan kuurojen diakonilta.

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Keskustele kanssamme ja seuraa meitä somessa