Mielekäs-toiminta haastaa kertomaan saavutettavista vapaa-ajan palveluista

Henkilö työntää pyörätuolia käyttävää tyttöä ramppia ylös.

Mielekäs haastekampanja haastaa kuntia, yksityishenkilöitä ja eri toimijoita ympäri Suomen kertomaan saavutettavista vapaa-ajan palveluista.

Tavoitteena on jakaa tietoa esteettömistä vapaa-ajan palveluista ja haastaa tarkastelemaan, ovatko olemassa olevat vapaa-ajan palvelut kaikille saavutettavia. Kunnat, yritykset ja eri toimijat pääsevät kampanjassa jakamaan hyviä käytäntöjään ja kertomaan, mitä heillä on tehty saavutettavuuden eteen. Palveluiden käyttäjät voivat nostaa esiin esimerkillisiä esteettömien palveluiden tuottajia.  

Osallistuminen haastekampanjaan on helppoa:

  1. Palveluntarjoajat:
    Kertokaa Facebook-sivuillanne, miten olette huomioineet esteettömyyden ja saavutettavuuden palveluissanne. Voitte nostaa esiin yhden tai useamman palvelun, harrastetilan tai kertoa yleisellä tasolla, miksi saavutettavuus on teille sydämen asia.  
  2. Yksityishenkilöt: 
    Kertokaa Facebook-päivityksessänne, mikä taho on huomioinut esteettömyyden ja saavutettavuuden toiminnassaan esimerkillisesti. Kertokaa myös, miten saavutettavuus toiminnassa näkyy. Voitte nostaa esiin yhden tai useamman palvelun, toimijan tai harrastetilan. Voitte myös kertoa, miksi saavutettavuus on teille sydämen asia.   
  3. Tägätkää päivitykseen Facebookissa Mielekkään sivu @mielekas.aspa ja laittakaa päivitykseen aihetunniste #MielekasToiminta, niin jaamme päivityksen omissa kanavissamme.   
  4. Muistakaa myös haastaa mukaan naapurikuntanne, yhteistyökumppaninne, ystävänne tai kolleganne jakamaan esteettömyyden ilosanomaa. 
  5. Voitte osallistua kampanjaan myös Instagramissa. Muistakaa lisätä Instagram-julkaisuun #MielekasToiminta ja @mielekas_olkkari.

Lisätietoa Mielekäs-toiminnasta ja kampanjasta saat Mielekkään tekijöiltä – ota rohkeasti yhteyttä!

Maija-Kaisa Pitkänen, maija-kaisa.pitkanen@aspa.fi , p. 040 593 7799
Kirsikka Järvinen, kirsikka.jarvinen@aspa.fi , p. 040 593 3799

Voit lähettää sähköpostia myös mielekas@aspa.fi

Mielekäs vapaa-aika kuuluu kaikille

Mielekäs-toiminta on Aspa-säätiön kehittämistoimintaa, joka järjestää mielekästä vapaa-ajan tekemistä asumispalveluita käyttäville vammaisille henkilöille ja mielenterveyskuntoutujille. Järjestämme mahdollisimman esteetöntä ja saavutettavaa vapaa-ajan tekemistä ja kiinnitämme huomiota osallistujien itsemääräämisoikeuteen. Mielekäs-toimintaa rahoittaa STEA.