Aspa-säätiö mukana Asunnottomien yössä – uusia podcast-jaksoja!

Mustavalkoinen kuva, jossa nuori henkilö nojaa ulkona tiiliseinään.

Asunnottomuuden poistaminen on enemmän kuin pelkkä asunnon tarjoaminen; se vaatii myös onnistunutta asumista. Tämä mahdollistetaan yksilöllisellä tuella ja asumisen taidoilla. Aspa-säätiö osallistuu Asunnottomien yöhön sekä julkaisee Asunnottomuudesta onnistuneeseen asumiseen podcast-jaksoja.

Aspa-säätiön Asumisen ajokortti -hanke osallistuu Asunnottomien yö -tapahtumaan Helsingin Kansalaistorilla. Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Helsingissä ja eri puolilla Suomea. Vuoden 2023 teemana on: ”Kenelle kaupunki kuuluu?” 

Asunnottomuudesta onnistuneeseen asumiseen -podcast

Asumisen ajokortti -hankkeen työntekijät ovat haastatelleet kolmea henkilöä, jotka kertovat kokemuksistaan asunnottomuudesta ja siitä, kuinka he ovat löytäneet asunnon ja onnistuneet asumisessa. Podcastissa käsitellään aiheita, kuten asunnottomuus naisena, päihteiden käyttö ja asunnottomuus sekä nuorten asunnottomuus. Ensimmäinen jakso julkaistaan torstaina 12.10. Spotifyssä.

Asumisen ajokortti -hanke

Asumisen ajokortti -hanke toteuttaa asumistaitovalmennuksia, joiden tavoitteena on tarjota osallistujille tarvittavaa tietoa ja taitoja sekä varmistaa asumisen jatkuvuus. Hankkeessa etsitään myös keinoja ehkäistä ja ratkaista asumishäiriöitä naapuruussovittelun ja vertaistuen avulla. Lisäksi hankkeen työntekijät ja nuoret kokemustoimijat jakavat vinkkejä itsenäiseen asumiseen Aspa-säätiön Tiktok-tilillä.

Vuokra-asunnot ja tuen tarjoaminen

Aspa-säätiö tarjoaa vuokra-asuntoja mielenterveyskuntoutujille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille ympäri Suomea. Tarjoamme enemmän kuin pelkän kodin; autamme myös vuokralaisiamme asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa. Vuosittain noin 200 uutta asukasta löytää kodin meiltä. https://www.aspa.fi/vuokra-asunnot/

Lisätietoja antaa:

Teija Hietikko, Asumisen ajokortti -hankkeen hankepäällikkö, p. 040 610 5388, teija.hietikko@aspa.fi

Asunnottomien yö – Helsingin Kansalaistori, 17.10. klo 14–19.30 #asunnottomienyö #kenellekaupunkikuuluu

http://asunnottomienyo.fi