Lupauksista tulee totta

Aspa allekirjoitti ensimmäisten toimijoiden joukossa toukokuussa Arvoliiton ARVO-lupauksen. Lupaus kertoo sitoutumisestamme vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.

Me kannamme vastuuta ihmisestä ja ympäröivästä yhteiskunnasta sekä ympäristöstä, hoidamme taloutemme vastuullisesti, toimimme avoimesti ja hyvän hallintotavan mukaisesti sekä teemme vaikuttavaa työtä yhteistyössä muiden kanssa. 

Yhtiömme Aspa Palvelut Oy:n toukokuussa lanseeraama #meilläpuhutaan-kampanja on suora ilmentymä lupauksemme mukaisesta toiminnasta. Kuulemme asiakkaitamme ja henkilöstöämme, jotta voisimme kehittyä entistä paremmaksi ja toimia laadukkaammin ja vaikuttavammin. Ja kaiken lisäksi vielä julkaisemme saamamme palautteen avoimesti. Harva uskaltaa sitä tehdä – julkaista kaikkea saatua palautetta – sekä positiivista että negatiivista. Päätös on ollut rohkea. Kaikki palaute, mitä olen itse saanut omilta yhteistyökumppaneilta, on ollut vain ja ainoastaan positiivista. Peukkuja ja hattuja on nostettu ylös! Niin nostan minäkin!

#Meilläpuhutaan-kampanjaa on mm. kuvattu poikkeukselliseksi tavaksi erottautua positiivisesti muista alan toimijoista. Allekirjoitan tämän, sillä en ole kuullut tai nähnyt muiden tekevän vastaavaa. Toki voin olla väärässä. Joka tapauksessa tulevaisuudessa muista toimijoista erottautumisen merkitys tulee vain kasvamaan, mikä nousee esille myös henkilöstömme vastauksissa Aspan strategiakyselyyn. Erottautuminen avaa myös mahdollisuuksia yhteistyölle, ne eivät sulje pois toisiaan. Eräs maamme johtavista vaikuttavuuden arvioinnin asiantuntijoista käyttää Aspaa ja #meilläpuhutaan-kampanjaa jopa esimerkkinä omilla luennoillaan ja videoillaan yhteiskunnallisesti vaikuttavasta, vastuullisesta ja rohkeasta toiminnasta. Sopii meille!

Me Aspassa olemme valintamme tehneet: Haluamme ja aiomme olla jatkossakin edelläkävijöitä vaikuttavan, vastuullisen ja avoimen toiminnan saralla. Emme pelkästään omalla toimialallamme, vaan tekojen kautta haastamme muut myös toimialat ja ympäröivän yhteiskuntamme muuttamaan ajatteluaan ja toimintatapojaan. Tämä vaatii meiltä jatkossakin rohkeita tekoja ja uusia avauksia. 

Tuomas Koskela, Aspa-säätiön toimitusjohtaja

Lue lisää ARVO-lupauksesta