Miten tuet asiakkaan identiteettiä asumispalveluissa?

Käsi poimii yrttejä ikkunalaudalta.

Asumista tukevien palvelujen on mahdollistettava asiakkaiden mahdollisimman yksilöllinen ja itsenäinen elämä sekä monitasoinen osallisuus. THINA on ratkaisu tähän haasteeseen.

THINA on käytännöllinen työkalu asumispalveluissa tarjottavan tuen laadun kehittämiseen, asiakkaan identiteetin tukemiseen sekä YK:n vammaissopimuksen oikeuksien toteutumiseen asiakkaan arjessa. 

Koulutus sopii kaikille vammaisten henkilöiden ja mielenterveyskuntoutujien kanssa työskenteleville asumispalvelujen ammattilaisille: esihenkilöille, ohjaajille tai hoitajille. 

Koulutus antaa valmiudet käyttää THINA-työkalua asumispalvelutyössä. Vuorovaikutteinen koulutus sisältää alustuksia, keskustelua ja pienryhmätyöskentelyjä.  Koulutuksen tavoitteena on oman työn ja ammattiroolin kehittäminen, asiakkaan kohtaamiseen ja kuulemiseen perustuvien työkäytäntöjen vahvistaminen sekä ihmisoikeusnäkökulman huomioiminen asumispalveluissa. 

Koulutus voidaan toteuttaa myös työyhteisölle. Kysy lisää tai pyydä tarjous!

THINA-koulutus

Oletko asumispalvelujen ammattilainen? Haluatko kehittää ammatillista osaamistasi, kohdata asiakkaasi ja tukea häntä elämään omasta mielestään mielekästä elämää sekä löytämään ja toteuttamaan omia tavoitteitaan ja unelmiaan? Tämä koulutus sopii sinulle!

Koulutus sopii kaikille vammaisten henkilöiden ja mielenterveyskuntoutujien kanssa työskenteleville asumispalvelujen ammattilaisille: esihenkilöille, ohjaajille tai hoitajille.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Koulutus antaa valmiudet käyttää THINA-työkalua asumispalvelutyössä. Vuorovaikutteinen koulutus sisältää alustuksia, keskustelua ja pienryhmätyöskentelyjä. Koulutuksen tavoitteena on oman työn ja ammattiroolin kehittäminen, asiakkaan kohtaamiseen ja kuulemiseen perustuvien työkäytäntöjen vahvistaminen sekä ihmisoikeusnäkökulman huomioiminen asumispalveluissa.

Kouluttaja

Thina-koulutukset pitää työkalun kehittäjä Maarit Aalto (VTM). Aalto on kokenut pohjoismaisen vammaispolitiikan ja -työn asiantuntija. Hän on EASPD:n Lighthouse-vammaisasiantuntijaverkoston jäsen. Maarit Aalto on työskennellyt mm. Aspassa kehittämissuunnittelijana ja projektikoordinaattorina sekä Pohjoismaiden Hyvinvointikeskuksessa vammaisasioiden projektijohtajana. Hän on myös toiminut luottamustehtävissä EASPD:ssa (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) sekä Euroopan sosiaalisten kansalaisjärjestöjen keskustelufoorumissa.

Ota yhteyttä

Karoliina Ahonen, kehitysjohtaja, karoliina.ahonen@aspa.fi, p. 040 455 2677