Avaamme uuden Aspa-kodin Tampereella

Värikäs tulppaanikimppu.

Aspa-koti Westerinpiha aloittaa toimintansa Tampereen Tesomalla 1.5.2022. Se tarjoaa kodin 15 aikuiselle kehitysvammaiselle ihmiselle. 

Uusi palveluasumista kehitysvammaisille ihmisille tarjoava Aspa-koti Westerinpiha vahvistaa Aspa Palvelut Oy:n palvelutarjontaa Tampereella. Westerinpihan asukkaina on aikuisia henkilöitä, joilla on kehitysvamma. Heidän tuen ja avun tarpeensa painottuu ohjaukseen sekä elämäntaitojen opetteluun ja ylläpitämiseen. Westerinpihasta käsin toteutetaan lisäksi tuettua asumista kotiin vietävänä palveluna kehitysvammaisille aikuisille ympäri Tampereen seutua.

Aspa Palveluilla on ollut toimintaa Tampereella vuodesta 2009 lähtien. Siellä toimii tällä hetkellä Aspa-koti Pihakoivu, joka tarjoaa tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä Aspa-koti Metsätupa, joka tarjoaa päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille.

“On todella hienoa päästä laajentamaan toimintaamme Tampereella. Pystymme nyt paremmin vastaamaan Tampereen kaupungin ja sen lähikuntien tarpeisiin kehitysvammaisten ihmisten palveluissa. Yhteistyö kaupungin kanssa on jo ennestään ollut tiivistä ja hyvää. Uutta toimintaa käynnistetään aina innolla ja ammattitaidolla”, kertoo Aspa Palveluiden palvelupäällikkö Mari Pietarinen.  

Kokemustoimija tutustui taloon ja sen toimivuuteen

Vuonna 2020 valmistunut Westerinpiha on kahdeksankerroksinen kerrostalo. Talo sijaitsee lähellä palveluja, kulkuyhteyksiä sekä ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Aspa-kodin asunnot sijaitsevat kaikki samassa rapussa, eri kerroksissa. Asunnoissa on isot parvekkeet sekä astianpesukoneet. Rakennuksesta löytyy lisäksi yhteistila ja henkilöstön toimitila. Muut talon asunnot ovat perinteisiä vuokra-asuntoja. Asunnot vuokraa Asuntoyhtymä Oy, Joo Kodit.

“Olemme hyödyntäneet kokemustoimijaa varmistaaksemme asuntojen ja ympäristön toimivuuden asiakkaillemme. Hän tutustui taloon ja asuntoihin etukäteen ja kiitteli erityisesti talon sijaintia, ulkoilumahdollisuuksia, asuntojen varustusta ja yhteisötilaa”, kertoo Mari Pietarinen. “Asiakkaat ja tuleva henkilökunta odottavat kovasti tutustumista toisiinsa ja että jokainen pääsee luomaan itselleen juuri sellaisen kodin kuin itse haluaa.”  

Lisätiedot sekä asuntotiedustelut:
Aspa Palvelut Oy, Tiina Apajasaari, palvelupäällikkö, p. 040 831 8750