Urheilua rakastava tyttö muutti omaan kotiin

Nainen hymyilee hiihtoladulla.

Rebecka on asunut omassa kodissaan lähes vuoden. Keväällä 2022 hän muutti Aspa-koti Karpaloon täytettyään 18 vuotta. Tytön päivät täyttyvät koulunkäynnistä, kirjojen lukemisesta, töistä ja urheilusta.

Muutto omaan kotiin jännitti aluksi hyvin paljon, mutta Rebecka kotiutui nopeasti Aspa-koti Karpaloon. Hän pitää erityisesti paikan rauhallisuudesta. Omassa kodissaan hänellä on makuuhuone, keittiö sekä kylpyhuone.

Rebeckan hyvä ystävä Hanna asuu Hetassa vanhempiensa luona. He tapasivat aikoinaan Rovaniemellä Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksessa. Siitä ystävyys on jatkunut ja syventynyt entisestään. Ystävykset kyläilevät toistensa luona useasti. Rebecka pohtii mahtaako Hannaa jännittää sitten, kun on hänen vuoronsa muuttaa pois kotoa. Rebecka lupaa olla ystävänsä tukena ja antaa hyviä neuvoja.

”Meidän tapaamiset menevät usein heti höpinäksi”, sanoo Rebecka hymyssä suin. Hänestä näkee, että ystävä on todella tärkeä asia.

Koulua itsenäisen elämän tueksi

Rebecka käy Kittilän ammattiopisto Luovin tarjoamaa työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa TELMA-koulutusta. Ohjaajan kanssa hän käy paikan päällä pari kertaa viikossa, muuten opiskelut suoritetaan etäyhteyksillä Karpalosta käsin.

Rebeckan Telma-työssä on vahvasti mukana lasten- ja nuorten erityisohjaaja ja Nepsy-valmentaja Elina Korhonen.

”Rebecka on tosi energinen ja urheilullinen tyttö. Käymme paljon yhdessä liikkumassa. Lisäksi luemme kirjoja päivittäin. Maanantai aloitetaan viikkosuunnitelman teolla”, Elina kertoo.

Rebecka valmistuu koulusta kesäkuussa ja häntä odottaa sen jälkeen vakituinen työpaikka paikallisessa K-kaupassa. Töissä hän käy jo nyt aina tiistaista torstaihin kello 12–15.

Vaikka Rebecka pitää kaikesta urheilusta, odottaa hän jo kovasti kevättä. Hän aikoo lähteä heti pyöräilemään, kunhan lumet sulavat.

Asiakkaamme kertovat

Aspa-koti Riekonmarjan kota lumen keskellä.

Elämäniloa yhdessä tehden

Uusi alku asunnon saamisesta

Sulkapallo ja maila.

Luottavaisin mielin tulevaisuuteen